achtergrond40

Nieuws

De belangrijkste wetswijzigingen voor mkb'ers

Mkb_wetten_en_regels_KVK_720_tcm109-467516

Als ondernemer krijg je vanaf 1 januari 2019 te maken met nieuwe wetten en regels. Wil je weten wat er voor jou als mkb'er verandert? De KvK heeft de belangrijkste wetswijzigingen voor je op een rij gezet.

Meer lezen

Vijf jaar na start 4 op de 10 nog zzp'er

zzpér-1

In de periode 2008-2010 zijn er ruim 650 duizend zzp’ers gestart. Na één jaar was 69 procent van deze startende zzp’ers nog altijd actief als zzp’er. Na twee jaar was dit 57 procent en na vijf jaar was dit verder afgenomen tot 42 procent. Een klein deel van de starters, 4 procent, ging personeel in dienst nemen. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over loopbanen van startende zelfstandigen.

 

Meer lezen

Klaverblad Verzekeringen laat arbeidsplaatsen vervallen

klaverblad
Klaverblad Verzekeringen heeft vrijdag 19 november jl. de medewerkers geïnformeerd over de strategie voor de komende jaren. Peter Paul Barth, algemeen directeur: “We willen een toekomstbestendige verzekeraar zijn met focus op klanten en een gezonde groei”. De directie verwacht dat in 2019 en 2020 ongeveer 25% van de arbeidsplaatsen zal komen te vervallen. Voor deze medewerkers wordt een sociaal plan opgesteld.

 

Meer lezen

Ondernemer worden? Bezoek de regionale Startersavond

Startersavond-beeldscherm-5b

 

Woensdagavond 21 november van 18.30 - 22.00 uur bieden regionale ondernemers en deskundigen een avond vol informatie, inspiratie en netwerken voor aspirant en recent gestarte ondernemers. De gratis toegankelijke regionale Startersavond vindt plaats bij Dekker Zoetermeer.

 

Meer lezen

Alle ondernemers sneller hypotheek met NHG

ondernemershypotheek

Na zzp'ers kunnen nu alle ondernemers makkelijker een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen. De NHG introduceert de Inkomensverklaring Ondernemer. Ben je minimaal één jaar als ondernemer actief? Dan kun je een hypotheek met NHG afsluiten. Voorheen moest je drie jaar actief zijn.

Meer lezen

Herfst editie 2018
NU ONLINE

MAGAZINE39COVER