achtergrond40

Kick-off Ondernemersschool Zoetermeer

ondernemersschool

Uit recente cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat het aantal starters in Zoetermeer vergeleken met 2017 steeg met 11% tot ruim 16.500 ondernemingen. De meeste mensen in Zoetermeer starten een eigen onderneming in de zakelijke dienstverlening, als klusbedrijven, als webwinkel en/of groothandel en in de zorg.

Roeping
Wethouder Economische Zaken, Jan Iedema, is blij met de belangstelling tijdens de eerste kick-offbijeenkomst van de Ondernemersschool Zoetermeer. "Ondernemer worden is een roeping, maar het is tegelijkertijd een uitdaging. Er komt heel wat bij kijken voordat je als ondernemer aan de slag kunt. Gemeente Zoetermeer ondersteunt beginnende ondernemers graag bij het maken van weloverwogen keuzes. Het is in het belang van ons allemaal dat ondernemers een goede start maken en slim te werk gaan.'

Ondernemersschool
De Ondernemersschool Zoetermeer is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland en wordt in Zoetermeer mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), Ter Zake Het Ondernemershuis en de gemeente Zoetermeer. Voor meer informatie over de Ondernemersschool Zoetermeer kijk op de website van Ter Zake Het Ondernemershuis: tzho.nl/informatie/starters.

Start op 6 november
De kick-off is de aanloop naar de vierde editie van de Ondernemersschool (voorheen EigenBaas Avondschool). Tijdens de bijeenkomsten wordt gekeken welke aankomende ondernemers ver genoeg zijn met hun plannen om mee te kunnen doen aan de Ondernemersschool. De Ondernemersschool start op 6 november 2018 en duurt tot 14 februari 2019, wekelijks op dinsdag en donderdag van 19.00 tot 22.00 uur in Ter Zake Het Ondernemershuis, Markt 3 in Zoetermeer.

Herfst editie 2018
NU ONLINE

MAGAZINE39COVER