• Topslider-innovatief
  • Topslider-gesprek-1
News-DWD

EK flow- en bodyboarden

in Dutch Water Dreams

Na vier jaar Engeland vormt Dutch Water Dreams (DWD) in Zoetermeer dit jaar op zondag 5 oktober a.s. het decor voor de Europese kampioenschappen flow- en bodyboarden 2014. De beste flowboarders van Europa zullen zich presenteren op de zogeheten flowriders van DWD. Met drievoudig Europees kampioen Quincy Vlijtig (21) heeft Nederland niet alleen de titelverdediger in huis, maar ook de gedoodverfde favoriet voor de komende editie van de EK bij de mannen.

Quincy Vlijtig zal de titel niet cadeau krijgen, want in de persoon van Wouter Maas heeft hij een geduchte rivaal. Zijn trainingsmaatje is tot op het bot gemotiveerd om Quincy van de troon te stoten. Underdog, maar misschien wel de verrassing van het evenement, is de 18-jarige Tim van Dortmont bij de junioren (-18 jaar).  Volgens kenners en ingewijden is deze talentvolle flowrider een van de kanshebbers om op de hoogste trede van het ereschavot te rijden.

Met de beste riders uit onder andere Engeland, Zweden, Finland, Frankrijk, Spanje, Duitsland staat er een internationaal topveld op de flowriders en garandeert de organisatie van de EK veel spektakel. De ‘best trick contest’ na de finales draagt daar ongetwijfeld aan bij. Het evenement bestaat uit drie ronden, in de ochtend te beginnen met de kwalificaties, na de lunch de halve finales en eind van de middag de finales. De winnaar van het Europees Kampioenschap kan gaan deelnemen aan het WK in Dubai.

Flowboarden is een combinatie van surfen, skateboarden en wakeboarden op een zogenoemde flowrider die een constante golf produceert. In tegenstelling tot het traditionele surfen, waarbij de surfer snelheid maakt door met het water mee te liften, stroomt het water bij flowboarden met een snelheid van 50 kilometer per uur tegen de surfer in. De deelnemers worden beoordeeld op basis van stijl, tricks en moeilijkheidsgraad.

Om een indruk te krijgen van de Nederlandse troeven én de sport:
http://shakabra.nl/nieuws/flowboardprimeur-met-de-ek-in-dwd/