• Topslider-innovatief
  • Topslider-gesprek-1
newsDif-opening

Nationale primeur in Zoetermeer

met Dutch Innovation Factory en Dutch Innovation Park

Hbo ICT-opleidingen van de Haagse Hogeschool, een starterscentrum (incubator) en verschillende ICT-bedrijven onder één dak in de Dutch Innovation Factory. Minister Henk Kamp van Economische Zaken verrichtte maandag 22 september jl., samen met de Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot, collegevoorzitter Leonard Geluk van de Haagse Hogeschool en Ab van der Touw van Siemens Nederland de officiële opening.
 
Het grote voordeel van al deze partijen onder één dak, is dat de partijen elkaar snel kunnen vinden bij de uitwisseling van kennis en samenwerken aan innovaties. Daarnaast kunnen studenten een stageplek of baan vinden, gastcolleges zijn eenvoudiger te organiseren en studenten worden eerder verleid zelf een bedrijf te starten. Tijdens de opening lieten studenten en ondernemers de bezoekers hun eerste innovaties zien die door een samenwerking in de Dutch Innovation Factory zijn geboren.
De ICT-opleidingen in Zoetermeer zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit jaar is het aantal studenten opgelopen tot meer dan 500. De komende jaren kunnen de opleidingen in de Dutch Innovation Factory uitgroeien tot zo’n 800 studenten.
De Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg grenst aan het terrein waar Siemens Nederland, Atos, Nokia en Teleplan zijn gevestigd. Dit gebied wordt getransformeerd tot het Dutch Innovation Park met allerlei innovatieve bedrijven op het gebied van ICT. Het is uitstekend bereikbaar met de auto vanaf de A12 (P&R) en in de toekomst met het openbaar vervoer door de komst van een NS- en RandstadRailstation Bleizo.