• Topslider-innovatief
  • Topslider-gesprek-1
News-erabouw

Oud Era-gebouw

heet voortaan ‘De Entrepreneur’

Het voormalige kantoorgebouw van Era Bouw aan de Eerste Stationsstraat heet voortaan ‘De Entrepreneur’. Het markante gebouw is hiermee een nieuwe levensfase ingegaan als hoogwaardig kantoorverzamelgebouw.
 
Jarenlang was het opvallende kantoorgebouw aan de 1e Stationsstraat de uitvalbasis van Era Bouw, het huidige Era Contour. Het bedrijf verhuisde in 2011 naar het nieuw gebouwde pand aan de Zilverstraat. Het pand aan de Eerste Stationsstraat stond enige tijd leeg. Nu is het drie verdiepingen tellende pand een bedrijfsverzamelgebouw waar bedrijven die een hoogwaardige kantoorruimte in een opvallend gebouw zoeken, kunnen zich hier vestigen.
Overigens is ‘De Entrepreneur’ daarmee niet het ‘zoveelste’ Zoetermeerse kantoorverzamelgebouw. “De Entrepreneur is namelijk niet voor elke ondernemer weggelegd,” vertelt Dave Koster, directeur van het Makelaarscentrum. “Zo is de minimale afname 80 vierkante meter en behoort de vierkante meterprijs ook niet tot het supergoedkope segment.” Bedrijven die zich in ‘De Entrepreneur’ vestigen, hebben een bijzondere kantooromgeving op een zichtlocatie met voldoende parkeergelegenheid. Juist door op het betere middensegment te mikken, verwacht Koster bedrijven die hun sporen al hebben verdiend en bijvoorbeeld in hun huidige vestiging uit hun jasje dreigen te groeien. “En vooral ook ondernemers die zich graag met een bijzonder pand als ‘De Entrepreneur’ vereenzelvigen.”
‘De Entrepreneur’ meet 2.269 m² en is uiteraard van alle gemakken voorzien. Zo bevindt zich bijvoorbeeld op de tweede verdieping een ruimte die nog als bedrijfsrestaurant is ingericht. Dit is trouwens ook het deel met de bekende punt, dat gezien vanaf de A12 in het oog springt. Koster: “Het is een gebouw dat iedereen in Zoetermeer wel kent of ooit eens gezien heeft. Dat heeft als voordeel dat je als bedrijf geen moeite zult hebben om uit te leggen waar je gevestigd bent.”
 
Bron: www.deweekkrant.nl