• Topslider-innovatief
  • Topslider-gesprek-1
news toolbox

Toolbox Actieplan Economie

Ondernemers en gemeente aan de slag

Dat Zoetermeerse ondernemers pionieren is bekend. Dat zij kansen zien om nog beter te kunnen ondernemen bleek tijdens de druk bezochte eindejaarsbijeenkomst van Floravontuur Businessclub afgelopen woensdag 17 december. Wethouder Mariëtte van Leeuwen presenteerde daar de Toolbox Actieplan Economie. Het is een scala aan acties en maatregelen die gemeente en ondernemers samen kunnen oppakken waardoor ondernemers nog meer kunnen excelleren in de stad.

Zo wil de gemeente nota’s binnen twee weken betalen. Ondernemers zouden hun facturen dan wel op een bepaalde wijze moeten indienen. Een ander idee: meer ruimte voor nieuwe winkelconcepten. Dit betekent samen op een andere manier nadenken over bestemmingen en vergunningen. De eerste ideeën werden met applaus ontvangen.
Ondernemers reageerden enthousiast op de uitnodiging om mee te denken over wat nodig is om kansen die er volop zijn te kunnen benutten. Bert de Boer van Bodega Norton en Hofstede Meerzigt én gekozen tot Machtigste van Zoetermeer 2014, had wel oren naar de ideeën van de gemeente. Bert: “Ik heb wel eens vergunningen moeten aanvragen. Als dat snel en simpel kan dan is dat absoluut winst.”
In het eerste kwartaal van volgend jaar gaat Mariëtte van Leeuwen en haar team Economie intensief met ondernemers in gesprek. Uit die gesprekken moet een Top 10 van meest urgente acties en maatregelen komen waar gemeente en ondernemers samen mee aan de slag gaan. Mariëtte van Leeuwen: “Ik laat kansen in de regio niet onbenut. Vanaf volgend jaar zijn wij onderdeel van Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Met onze ondernemers wil ik de regio in om te bekijken hoe we daar kunnen samenwerken.”
Ondernemers die nu al ideeën willen delen met de gemeente kunnen dat doen via: www.tzho.nl